Arkitektkopia
This user account status is Approved

This user has not added any information to their profile yet.

Företagsuppgifter
Arkitektkopia
21 st, 9 egna
Ranhammarsvägen 21, Box 11093, 161 11 Bromma
Kontaktuppgifter
Tony Forsell
08-506 072 82

Arkitektkopia är ett rikstäckande serviceföretag i den grafiska branschen.
Med helhetslösningar bestående av tjänster, applikationer och tryck hjälper Arkitektkopia sina kunder med tryckt och digital information som ska spridas eller sparas. Arkitektkopia vänder sig till alla som behöver kommunicera – tydligt och snabbt.
Vi är ca 300 medarbetare som arbetar med målsättningen att förenkla förekomma med mottot Pålitliga – Påhittiga – Personliga. Företaget omsätter ca 400 miljoner kronor och finns på 30-tal platser runt om i Sverige.

Historia Arkitektkopias historia började en höstdag 1951 då Östen Grankvist svarade på en tidningsannons med texten ”Arkitektkopia till salu”. Affären var klar på 10 minuter efter att Östen själv dubblat priset. P g a pengabrist fick han dock övertala säljaren att få arbeta av skulden, vilket också han och hans fru Inga gjorde inom loppet av sju månader.
Östen behöll företagsnamnet och flyttade firman till ett gammalt ölcafé på Brahegatan i Stockholm. En sjöman som var van att ta sin pilsner där när han var i hamn kom en dag in, satte sig ner och beställde. Eftersom det var en mycket stor och kraftig sjöman gick Östen till närmaste affär och köpte en pilsner till mannen, som uppskattade servicen och tackade med att ge 10 öre i dricks.
Förmodligen grundade Östen Arkitektkopias motto redan då:
– att se till så att kunden alltid får vad han eller hon vill ha.
SVENSK FRANCHISE - SVENSKA FRANCHISE FÖRENNGEN | KUNGSGATAN 71 | 112 27 STOCKHOLM | Org, Nr. 802013-1465 | IT Utveckling Netberry AB