Cykloteket

This user account status is Approved

This user has not added any information to their profile yet.

Företagsuppgifter
Cykloteket
3 st
Kontaktuppgifter
Ted Kottulinsky
08-54 54 93 93
Västbergsvägen 4, 126 30 Hägersten

Cykloteket startades i juli 1984 av två kompisar, som också var tävlingscyklister, i ett garage som tillhörde en av grundarnas föräldrar. Där servade de cyklar i ganska blygsam nivå, men när de efter ett tag märkte att det fanns ett intresse så öppnade de sin första lilla butik 1988 på Gotlandsgatan.

Man hade ett tankesätt att ”vi säljer endast det som är gott nog åt oss själva”. Uppskattade för sin service, kunskap och sina kvalitetsprodukter växte ryktet och efterfrågan, och flyttlasset gick 1994 till den 300 kvadratmeter stora butiken på Torsgatan. Där utvecklades flera av de tillvägagångsätt som har gjort Cykloteket till vad det är idag.

Framför allt då Cyklotekets Livstids Servicegaranti; som innebär att kunden, när som helst, är välkommen tillbaka för att kostnadsfritt justera sin cykel. Ett koncept som verkligen har funkat, men det ställer stora krav på kunskap hos säljare och mekaniker, liksom det gör på att cyklarna håller hög kvalitet. Det har erfarenheten visat; att kvalitet lönar sig för både Cykloteket och deras kunder.

Vi har även, för svenska förhållanden, andra unika tillvägagångssätt, t.ex. det så lyckade Personlig Shopping. Det innebär att en kund bokar en tid på Cyklotekets hemsida, där han/hon också berättar hur lång han/hon är och viken typ av cykling som han/hon är intresserad av. Vid den bokade tiden finns en säljare redo för att välkomna kunden. Säljaren har dessutom förberett sig så att han/hon har förberett cyklar, i rätt storlek, som bör matcha kundens behov. Kunden, ofta en stressad storstadsbo, slipper stå i kö och får sitt ärende uträttat utan tidsödande återbesök.

Även lokalerna på Torsgatan blev för trånga och 2001 öppnades den 600 kvadratmeter stora butiken på Norra Stationsgatan, som än idag är Sveriges enskilt största cykelbutik. Här gavs möjligheter att utvecklas ytterligare och idag är Cykloteket en komplett butik med kvalitetscyklar för alla behov.

Cykloteket har dessutom Sveriges största sortiment på cykelkläder och tjejspecifika cykelprylar. Själva cykelavdelningen har givetvis den största platsen, men istället för att presentera cyklarna märkesvis är de indelade efter användning – cykelkategorier. Idag är cyklarna indelade i kategorierna: Junior, Standard, Urban, Racer och MTB. Vi jobbar med ett noga utvalt sortiment och säljer enbart originalmärken. De cykelmärken vi jobbar med idag är: Skeppshult, Scott, Cannondale, Specialized och Trek. De kompletteras av barncyklar från Tunturi, dirtcyklar från NS-Bikes och elcyklar från Lifebike.

2009 öppnades en lika stor butik söder om stan, i Västberga. Våren 2011 öppnade vi Cykloteket i Täby och i Västerås.

VÄLKOMMEN!SVENSK FRANCHISE - SVENSKA FRANCHISE FÖRENNGEN | KUNGSGATAN 71 | 112 27 STOCKHOLM | Org, Nr. 802013-1465 | IT Utveckling Netberry AB