Meny Stäng

Erfarenhetsdagar 2019

En gång per år (under okt/nov) anordnar vi en tvådagars konferens under namnet “Erfarenhetsdagar”.
Syftet med dessa dagar är att ni som deltar både får och ger kunskap till andra som arbetar inom affärsmodellen franchise. Mycket tid avsätts också för workshops där vi diskuterar och jobbar i grupper och tar vara på varandras erfarenheter. Var vi håller hus varierar från år till år.

DET ÄR ALLTID UTMANANDE ATT LEDA

Inte bara de närmaste på kontoret utan även Franchisetagare och dess medarbetare.
Hur kan du bli bättre på att leda genom andra och få organisationen att prestera bättre?

Vi har tagit fasta på denna kedjedriftsutmaning inom ledarskap och fokuserar årets Erfarenhetsdagar på ledarskap i flera dimensioner.

Som deltagare kommer du att göra ett preferenstest innan ERFA, genom ett verktyg som heter LUMINA.
Du får ett mail med information och en personlig länk till testet cirka två veckor innan ERFA.
När vi träffas på ERFA går vi teoretiskt och praktiskt igenom din profil och ställer den jämte andra.

Du kommer också få genomgå tankeväckande praktiska problem som kommer göra dig till en bättre ledare.

Som vanligt blir det presentationer från Svensk Franchises Guldpartners och vinnare från årets Frannygala!
Utöver mingel och middag blir det roliga aktiviteter och en spännande ”game night”.

 Kostnad medlem: 4490 kr, tillägg enkelrum 500 kr
 Icke medlem:         5490 kr, tillägg enkelrum 500 kr
 Sista anmälningsdag: 8 oktober – Anmäl dig innan 25 september så bjuder vi på Enkelrumstillägget!
 ANMÄLAN ÄR BINDANDE

 Har du frågor, kontakta frida@svenskfranchise.se 0766 10 41 66

De som ska guida oss genom temat Ledarskap är:

Patrik är en stark ledare med stor auktoritet som delar sina många erfarenheter med förmågan att översätta detta till praktiska verktyg och handlingar. Samtidigt som jag arbetade i samma företag hade jag privilegiet att få stöd och lära mig av Patrik i frågor om utveckling och genomförande i coaching, ledarskap och försäljningsmetodik . Patrik är en sann entreprenör” (Citat av en tidigare medarbetare till Patrik)

Henrik – Som kreativ problemlösare och en tävlingsmänniska utöver det vanliga, når jag alltid uppsatta målbilder. Engagerar och motiverar organisationen och lever efter värderingen att ensam kan springa snabbt, är vi flera kan vi springa både snabbt och längre medan vi skapar fantastiska resultat. Jag har bakgrund inom lagidrott och spelat fotboll på hög nivå under en stor del av mitt liv, oftast med en lagkaptensbindel runt armen och alltid drivits av att få laget att prestera maximalt och känslan av att vinna tillsammans oavsett om det berör idrott eller business är svårslagen.

Vi gästas också av:

Markus Blomqvist & Erik Olkiewicz

Markus Blomqvist – Jag har de 15 åren aktivt jobbat med utbildning och handledning av grupper och individer inom privat och offentlig sektor. Mitt specialistområde är kommunikation och konflikthantering med fokus på neurologisk mångfald och inkludering. 
Jag föreläser och utbildar återkommande på Stockholms universitet, lärarhögskolan och specialpedagogiska institutionen. Jag tycker om att jobba processinriktat och upplevelsebaserat med högt i tak. 

Bland våra uppdragsgivare finns Spotify, Hemnet, ALMI Invest/företagspartner, Oscar Properties, drygt 30 kommuner, Polisen, Post och Telestyrelsen, Psykiatrin i Stockholms läns landsting, Socialtjänsten och ideella organisationer som Funktionsrätt, RFSL och Attention. 
Jag är medgrundare till FunkyInnovation och LetsGig.

Ditt inre ledarskap i femmans växel – hypnosshow med Erik Olkiewicz

Nu när du ska ta ditt ledarskap till nästa nivå kommer du att möta en kraftfull fiende – din egen hjärna. Den kommer att försöka hindra din personliga utveckling. Rösten i ditt huvud kan motivera dig eller övertyga dig om att ge upp. Det är den inre rösten som säger ”nej”, ”jag kan inte”, ”jag duger inte”, ”jag vågar inte”. Och det kan göra att du missar de möjligheter som kan få dig och företaget att växa.

Du är den mest inflytelserika person som pratar med dig, och under EFRA kommer du få uppleva en livedemonstration av hjärnans makt och möjligheter. Erik Olkiewicz kommer att hypnotisera människor live på scen. I sin hypnosshow ger han dig verktyg som stärker dig i ditt ledarskap och hjälper dig att nå dina mål. Det är frivilligt att delta och åldersgränsen är 18 år.

8-9 oktober

 

Årets Tema är:

“VINNARKULTUR, NÄRINGSLIV & IDROTT”

VI KOPPLAR SAMMAN IDROTT OCH FRANCHISE EFTERSOM BÅDE IDROTT OCH FRANCHISE HANDLAR OM LAGARBETE OCH INDIVIDUELLA PRESTATIONER.  UNDER DAGARNA GÄSTAS VI AV IDROTTARE OCH FÖRETAGARE SOM DELAR MED SIG AV SINA ERFARENHETER KRING HUR MAN BYGGER EN VINNARKULTUR.

I år har vi valt att samarbeta med :

ANMÄL DIG HÄR

Utdrag ur programmet:

Vinnare från årets Frannygala

 • Magnus Carlsson, VD Pressbyrån (Reitan Convenience)
  vinnare av Årets Franchisekedja
 • Niklas Siljeblad, VD Hertz
  vinnare av Årets Nytänkare
 • Jonas Reinholdsson, Founder O´learys
  vinnare av Årets FranchiseBragd
 • Fredrik Petersson, CFO Elgiganten
  vinnare av Årets CFO
 • Olof Hansson, VD Elians Group
  vinnare av Framtidens Franchise

Följande profiler från sport- och näringsliv besöker oss:

Liza Nyberg.
Liza förenar ett starkt entreprenöriellt driv med erfarenhet, kompetens och förståelse för bankverksamhet och det regulatoriska ramverk som omgärdar verksamheten. Hon lägger ned mycket tid, kraft och resurser på medarbetarkulturen och har även blivit uppmärksammad för det bl.a. av Universum då hon 2017 mottog årets hederspris i Employer Branding. I Lizas tidigare uppdrag bl.a. som CEO för Collector, Landshypotek Bank, mjukvaruföretaget Emric, Skandiamäklarna och Danske Banks hypoteksinstitut, har hon påvisat en stark förmåga att framgångsrikt driva tillväxt och förändring.

Peter Wallin tidigare Elithockeyspelare och Förbundskapten Svensk Hockey. Grundare och affärsutvecklare för BETA. BETA hjälper organisationer som vill uppnå ökat engagemang för att nå en ledande position. Med kunskap och erfarenhet från näringsliv och idrott, erbjuder BETA enkla verktyg och lösningar för beteendeutveckling som ökar engagemanget och frigör organisationers potential.

Anders Södergren, framgångsrik längdskidåkare som tagit tre OS medaljer, varav ett guld! Idag sponsorcoach på Svenska Skidförbundet och flitig inspirationsföreläsare.

Johan Sares, längdchef, svenska skidförbundet sedan ca 10 år, har varit en stor del av Sveriges längdframgångar under denna tid. Johan Sares och Svenska Skidförbundet arbetar för att bli Sveriges mest tillgängliga landslag.

Mats Lundström gjorde första målet i Globen! Har över 10 år inom elithockey och 20 år i ledande befattningar i svenska och internationella bolag. Föreläser ofta om hur idrottens hörnstenar och värderingar kan användas för att bygga effektiva team som når sina mål.

My Leander & Anton Frondelius, nästa generations stjärnor inom professionell golf. Anton & My har båda spelat framgångsrikt i USA och satsar nu på en karriär mot absoluta toppen, tillsammans med Progressive Golf Management.

 

Vi kommer under dagarna att anta utmaningen MÄSTARTITELN, där sätts våra förmågor på prov! Aktiviteten är hämtad från tv programmet ”Mästarnas Mästare” och följande grenar är aktuella:

– Jägarställning                    – Längd – tid – vikt
– Dubbeltiming                    – Minneslöpning
– Skaka loss                         – Nattduellen
Det är alltså inte enbart fysisk styrka och uthållighet som räknas. Samarbete, teknik och taktik är viktigt!

Program, pdf

Anmäl dig här!

Kostnad medlem, 4490 kr, tillägg enkelrum 500 kr
Övriga, 5490 kr, tillägg enkelrum 500 kr
Sista anmälningsdag: 21 september
ANMÄLAN ÄR BINDANDE

Erfarenhetsdagarna 2017 – Ledarskap & Tillväxt

Bomans Hotell i Trosa 15 – 16 november

Preliminärt program här
Anmäl dig till: frida@svenskfranchise.se

 

Vi är stolta över att presentera några av talarna:

Karl Engelbrektsson – Sveriges Arméchef

Karl Engelbrektson är en mycket eftertraktad föreläsare nationellt och internationellt i såväl privat som offentlig sektor. Han efterfrågas framförallt inom ledarskap, strategi och förändringsledning.
Föreläsningarna bygger på egna erfarenheter vilka kopplas till teori.
Han har en gedigen akademisk utbildning (ca 10 år) som han kombinerar med egen ledarerfarenhet, framförallt som militär ledare. Han har också bred erfarenhet från arbete i den privata sektorn.
Karl L E Engelbrektson är general sedan drygt 10 år och är f.n. Arméchef. Karl är bl.a styrelseledamot i dataföretaget Safer Society Group, ambassadör för GAIA Leadership och Senior Rådgivare i Taco Bar.

Såhär säger Karl själv om sitt föredrag:

“Jag tänker prata om mina erfarenheter om ledarskap och vikten om att ständigt driva utveckling och förändring genom ett utvecklande ledarskap.
Vidare prata om hur vi behåller och stärker vårt varumärke trots stor personalomsättning.
Grunden i allt är människor dess relationer och förståelsen för sin del och roll i en större helhet.
Mitt föredrag kommer att utgå från hur vi i verkligheten omsätter vetenskaplig teori. Baserat på eget chefsskap.

Pelle Tornell – Business Growth Advisor, författare

Pelle Tornell är specialist på att skapa ScaleUps, att få företag att växa snabbt och hållbart. Pelle har jobbat i 25 år med tillväxtföretag. Gjort egna tillväxtresor från idé till börsnotering samt varit investerare och rådgivare i andra. Pelle har även forskat på vilka gemensamma faktorer som finns i framgångsrika ScaleUps.
Han är författare till den uppskattade boken om hur vi alla kan fatta bättre beslut – “Bestäm Dig – Handbok för snabbare och bättre beslut”

Utdrag ur programmet:

– Vinnare från årets Frannygala
– Talare i världsklass
– Expertpanel på temat ”Hitta rätt franchisetagare”
– Workshops med olika teman länkade till franchise och kedjedrift

OBS! Förra året tog platserna slut snabbare än förväntat.

 

Erfarenhetsdagarna 2016

Erfarenhetsdagarna 2016 drabbades av en snöstorm utan dess like i Stockholm. Många lyckades ändå ta sig genom och ta sig till Bomans där vi fick kasta om i programmet då några av talarna och workshop moderatorer satt fast i snöstormen.

Vinnarna från Frannygalan 2016 talade om sin resa och varför de blivit framgångsrika.

Matthew Scott, Navada Group, Gav oss insikter om hur kraftfullt “storytelling” är.

Ingo Paas, ICA, talade om den hastighet som allt digitalt rör sig i idag och i framtiden.

Gösta Westin delade med sig av STF´s hit, “The Swedish number”. Från idé till genomförande och avslutande.

Arbetet med workshops är återkommande för dessa dagar och flera olika spår, försäljning och marknadsföring för att ta några exempel.

 

Erfarenhetsdagarna 2015

Erfarenhetsdagarna 2015 handlade framför allt mycket om att arbeta i olika workshops där det gavs möjligheter att diskutera olika ämnen mer på djupet. Vi gästades även av ett antal. av föreläsare

Annette Rihagen, PostNord. Årets Franchisekedja berättade om hur de arbetar för att få framgång med sina franchisetagare.
Christer Olsson, en av Sveriges med anlitade talare, coach och inspiratör för ledningsgrupper, pratade om vårt nya förtroendesamhälle där människan blir allt mer avgörande för företagets framgång.
Elisabeth Hoffnell Vestin och Viktoria Wastenson, Advokatfirman Lindahl upplyste oss om om Personuppgifts-ansvar. Vem äger relationen med kunden; franchisetagaren, franchisegivaren eller båda?
Elsa Akman från 2Secure gick genom vad man skall tänka på om man skall utföra bakgrundskontroll av franchisetagare. 2Secure gav tips och råd kring bakgrundskontroller för att veta mer om vem du gör affärer med.
Google, Jajja och Blocket pratade om digital annonsering och marknadsföring.
FranchiseGroup gick igenom vad man bör tänka på när det gäller Handboken.